Adventure Therapy​

KURS NU tilbyder undervisning i Adventure Therapy, omsat til Friluftsliv som pædagogisk metode. Dette er en valideret behandlingsform i socialt arbejde med udsatte børn, unge og voksne. Derudover kan vi tilbyde at deltage i den praktiske udformning og gennemførelse af Adventure Therapy forløb i jeres institution, så I er sikre på en succesfuld implementering af metoden fra start til slut.

Adventure therapy, er kort fortalt en kombination af psykoterapi og aktivt udeliv. Dette har været en almindelig brugt terapiform i udlandet siden 1960èrne. Den eksisterende udenlandske forskning viser gode resultater, men i Danmark har vi mere haft tradition for ”bare” at bruge friluftsliv som et aktivitetstilbud i det pædagogiske arbejde. Derfor mente vi det kunne være interessant at lave en forskning i danske miljøer, der kunne opkvalificere dette arbejde.

​.

KURS NU-medarbejder Søren Ninn Rasmussen har sammen med DSI Hedehuset og Aalborg universitet, med forskningsmidler fra Friluftsrådet, gennemført et praksisforskningsforløb, som viser, at friluftsliv som pædagogisk metode har særdeles positiv effekt for anbragte og udsatte børn og unge. Resultaterne af metoden peger entydigt på oplevelse af bla. øget selvværd og øget selvtillid hos unge, som på forskellig vis er vældigt udfordrede i deres liv. Friluftsliv viser sig også som en særdeles god ramme for relationsdannelse ung – voksen og ung – ung imellem.

KURS-NU er medlem af ”Nordic Adventure Therapy Association”

Kontakt os på mail, eller ring til Søren Ninn Rasmussen direkte på tlf. (+45) 24 25 17 37 for at høre mere.

Forskningsrapporten kan hentesher.

 “Nothing about us – without us”

Hvem er vi?

KURS NU er en socialøkonomisk konsulentvirksomhed, der arbejder sammen med sociale tilbud og institutioner, udfra den grundlæggende devise

“Nothing about us – without us"

Kontakt

Oxendalen 25

9550 Mariager - Rutevejledning

Tlf.: 22 60 62 37

E-mail: jhe@kurs-nu.dk

linkedin-logo google-plus-symbol